miercuri, 7 februarie 2018

Locuri de munca in Olanda



Pentru cei interesati, va anunt neoficial ca saptamana viitoare va avea loc la sala polivalenta o noua editie a targului intitulat Bursa locurilor de munca in strainatate, de data acesata Olanda fiind tara de destinatie si se pun la bataie circa 350 de posturi disponibile pentru diverse domenii de activitate. Se cauta atat proaspat absolventi, cat si lucratori cu experienta pentru domenii precum asistenti medicali si personal de ingrijire in cadrul spitatelor, lucratori in constructii si intretinere cladiri, gradinari si lucratori intretinere parcuri si spatii verzi pe domeniul public, bucatari si personal auxiliar pentru restaurante, baruri si cafenele, cameriste pentru hoteluri de 3, 4 si 5 stele, receptioneri pentru hoteluri si pensiuni si turismul agrorural, dar si personal pentru domeniile call center cu limba franceza, olandeza si daneza, operatori facturare in hypermarket, farmacisti si biochimisti in cadrul catorva fabrici de produse de uz medical.
Programul bursei de joburi este de luni pana vineri intre orele 9 si 18, iar intrarea este libera. Exista sali amenajate special pentru interviuri si spatii de consiliere. De asemenea exista un birou de informatii pentru cei interesati sa depuna direct cv-urile catre angajatorii olandezi.
Ca cerinte, sau mai bine zis indicatii de participare, cei care trec pragul targului sunt rugati sa detina o carte de identitate si un cv, in cel putin 7-8 exemplare pe hartie si de asemenea in format electronic. Pentru absolventii de studii superioare, este indicat sa aiba asupra lor diplomele de licenta sau de master dupa caz. Subliniez ca exista la targ, ca de fiecare data, o serie de angajatori care solicita certificari ale diplomelor. Vizele se obtin de la CNRED (Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor) de pe langa Ministerul Educatiei Nationale. In anumite cazuri se poate cere si apostilarea acestor diplome in original, iar vizarea CNRED este oricum utila, fiind o conditie pentru obtinerea apostilei.  Deci ar fi timp sufficient saptamana aceasta sa va ocupati de obtinerea vizelor daca intentionati sa mergeti la targul de joburi.
In cursul zilei de vineri va aparea si anuntul oficial al targului si comunicatul de presa care va contine toate detaliile. Daca sunteti jurnalisti puteti obtine acreditarea de presa de la biroul organizatorului, care se va afla la parter, chiar in fata intrarii.
Foarte important pentru proaspetii absolventi care cauta un loc de munca in strainatate este ca aceasta este singura editie de iarna, urmatoarea fiind in vara imediat dupa terminarea anului universitar. Daca vreti sanse mai mari de a prinde un post de munca in Olanda si sa evitati concurenta suplimentara din vara, dupa ce o noua transa de absolventi intra pe piata muncii, acum este cea mai buna ocazie sa profitati de ofertele de la bursa de munca.